fredag 1 juni 2007

Hund skulle jag stå ut med att vara - men orkar världen med en konservativ skådespelare till på presidentposten i USA?


Undrar om inte de två allra mest omdebatterade nyheterna just nu kommer att bli den bloggare som polisanmäls för att han beskrivit en journalist med fula ord och den debattartikel i DN idag där ett antal politiker hävdar att det är biologiskt bevisat att äktenskap bara ska vara för heterosexuella.

Här är artikeln om den polisanmälde bloggaren:
En medarbetare till socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog har polisanmälts för en bloggattack mot en känd journalist.
DN-journalisten Maciej Zaremba beskrivs som en "dreglande hund".
Det är oppositionsrådet i Norrköping Mathias Sundin (fp) som polisanmält Peter Kennerfalk, som arbetar som tjänsteman på socialdemokraternas partihögkvarter i Stockholm

SvD skriver också om den polisanmälde bloggaren.

Det är inte direkt snälla ord bloggaren använde, fast jag vet inte om journalisten ifråga varit så seriös och framställt verkligen som den är heller. Och hundar är det inte något särskilt fel på väl. Även om katter är mjukare att klappa.

Funderar också på hur det är med vad som är tillåtet i Sverige jämfört med andra länder. Undrar om yttrandefriheten inte är lika värnad kanske.

Funderar på till exempel hur skvallerbloggar uttrycker sig i USA.

Och så funderar jag på om inte den här energin som läggs på detta inte skulle vara bättre att använda för att få ett mer rättvist samhäle, som inte bygger på godtycke, som att en och samma asylsökande kan få sitt fall helt olika bedömt i olika instanser.
En asylsökande som överklagar ett avslag behandlas olika av de tre migrationsdomstolarna. Det är också skillnader i om domstolarna säger ja eller nej till muntlig förhandling

Och för världen i helhet: orkar vi med en konservativ skådespelare till på posten som amerikansk president?
En ny kandidat, som anses ha potential att vinna, är på väg att ge sig in kampen om vem som ska bil USA:s nästa president. Och ännu en gång i den amerikanska politiken så handlar det om en politiker som också är skådespelare, Fred Thompson.
... Det handlar om Fred Thompson, förre detta republikansk senator och under senare år flitigt förekommande i olika amerikanska filmer och tv-serier.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: