torsdag 31 maj 2007

Sportkollen och Zlatan, Zlatan, ZlatanVi laddar: det är snart den stora fotbollsdagen. På lördag gäller det, då måste Sverige spela minst oavgjort mot Danmark i EM-kvalet i fotboll. För herrlandslaget.

Möt SVENSKDÖDAREN Jon Dahl Tomasson gjorde bägge målen senast Danmark mötte Sverige.

Men en annan dansk skyttekung sitter nog på bänken, i alla fall: Fast han är skyttekung i danska ligan men är en av våra blågula spelare:
Han vann skytteligan med 19 mål på 33 matcher för danska superligatrean Ålborg. I landslaget dyker chanserna inte upp lika ofta. För det är trångt på den svenska forwardsbänken. Rade Prica får stå ut med träsmaken bredvid förbundskaptenerna när landslaget kliver ut på Parken i Köpenhamn för EM-kvalmatchen mot Danmark.


Huruvida Zlatan verkligen kommer att spela på lördag får vi inget besked om. SvD:
Inget klart besked
Zlatan Ibrahimovic höll hov på Råsunda och svarade på allt om ljumskoperationen, skriverierna i Italien, framtiden i Inter och chansen till spel mot Danmark.
- Hittills har det gått bra, men träning och match är två olika saker.


Fast vi tror att Zlatan kommer att vara med mot Danmark på lördag. Men kanske inte hela matchen.
DN rapporterar:
Zlatan Ibrahimovic är osäker på om han klarar 90 minuter mot Danmark. Två dagar före EM-kvalet talade Interstjärnan ut om sina ljumskar, om den omtalade tidningsintervjun och om framtiden i Italien.


En anfallare vi här på Nyhetsblandaren har förväntningar på och förhoppningar om inte bara på mot Danmark utan över huvudtaget för landslaget är Rosenborg.
Han verkar vara i bra form, enligt DN:
Mot Nordirland satt han på bänken hela matchen. Men i lördagens laddade EM-kval hoppas Werder Bremen-proffset Markus Rosenberg på speltid. Formen är det inget fel på. Fem mål de senaste tre matcherna och totalt åtta i Bundesliga på 14 matcher imponerar
.

vv


Jo, det finns annan sport än fotboll.
Tennis till exempel:

Björkman vidare efter ny bragd
En svensk är Franska mästerskapens största skräll så här långt. Inför årets Grand slam-tävling hade Jonas Björkman inte vunnit en match på grus på tre år. Efter två bragdmatcher är 35-åringen nu i tredje omgången.

Vilket är kul, det var ett tag sedan vi hörde om Björkman.

Finns det då inga idrottande tjejer eller damer som syns på sportsidorna. Jodå, fast inte i bästa form just nu: Sörenstam har repat sig från skadorna och gjort comeback:
Sörenstam gick runt den första rundan på par, 72 slag - och ligger sex slag efter Angela Park, som tog den tidiga ledningen i USA-tourtävlingen i Mount Pleasant, South Carolina.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Alvas Pappa! sa...

klart han spelar! bara att hoppas att han spelar i tid för att vinna matchen åt oss!