tisdag 29 maj 2007

Mer åt de som har och lite dyrbar sport mitt i alltihop

Politik och sport - det kan rulla pengar på båda ställena. Om du är i rätt parti vill säga.

Högerns basparti har fått 30 miljoner kronor av en anonym givare. Hoppsan, tänk om denna givmilda person kunde skäna en tiondel av det till oss istället? Jag skulle kunna åstadkomma så mycket, så mycket. Jag lovar.

SvD:
Hemliga bidragsgivare skänkte drygt 30 miljoner kronor till moderaterna under valrörelsen, enligt TV 4 Nyheterna som granskat partiets årsredovisning. Moderaterna berättar inte vilka som skänkt pengarna, men partiet uppger att ingen av givarna har möjlighet att få inflytande över politiken.

DN skriver om samma ämne.


För övrigt: Ännu mer åt de som redan har, eller nåt sånt. Borg vill sänka statliga delen av skatten.

Den som inte är moderat ligger förstås inte lika bra till i fördelningen av monetär lycka. En mor som fick för mycket i underhållsstöd och anmälde det polisanmäldes. Fast hon själv ville rätta till det felaktiga. Så kan det gå för de små.

Här har vi däremot riktiga förskingrare, två svenska officerare som lurat till sig ett par miljoner.

Men över till en riktigt dyrbar person: Zlatan.
SvD: Zlatan avbröt träningen
35 minuter i lugnt tempo – sedan avbröt Zlatan Ibrahimovic landslagets träning och lämnade Stadion. Hans medverkan mot Danmark på lördag är högst osäker

En annan dyrbar sportlänkar för ikväll:

Luca Toni riktigt klar för Bayern München.


Och lite tråkig sport:
Shaken By Doping Scandal, Germany Mourns Death of Fair Play

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du såg väl att det står hemlig_a_ (plural)? Det handlar alltså inte om en enda person som gett 30 miljoner, utan snarare 17 000 personer. Dela 30 milj med 17 000 så får du fram en snittgåva på ca 1 600 kronor per person. Inte mycket inflytande för de pengarna kan man tänka - jämför gärna med LO´s gåvor av sina medlemmars pengar till SAP och vad LO får för inflytande för de pengarna (plats i partiledningen mm)

Till sist kan jag "avslöja" att jag var en av dem som gav pengar, ca 150 kr/månad, till moderaterna i valrörelsen (utav min inkomst på ca 11 000 kr/mån)

/Moderatsympatisör i Tensta

Barbaselo sa...

Att jobba i Sverige utan att vara med i facket är väldigt svårt.

Vart går då din fackföreningsavgift?

Jo, delar går hit: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=570811&lid=puff_401860&lpos=lasMer


Så om man inte sympatiserar med (S) men ändå vill arbeta, så uppstår en konflikt.

Jag håller också med föregående anonym. Termen "Hemliga bidragsgivare" tyder på plural.

Anonym sa...

Ang de som redan har. Det måste vara "ett jobb" som de har? För sänkt jobbskatteavdrag är väl precis det som den aliansfria oppositionen inte vill se (men som jag gärna skulle se mer av): Att Borg _äntligen_ kommer med något som inte bara gynnar "de som redan har". Sänkt jobbskatteavdrag gynnar ju en låginkomstagare _mer_ än en höginkomsttagare och det stämmer ju inte i linje med slopad formögenhetsskatt och Nibor Dooh-ändringar.

Samtidigt skulle man ju kunna beskylla Borg för populism om han helt plötsligt lägger förslag som gynnar den stora massan ("de som inte har") som ju bokstavligen har blivit högröd av ilska över regeringens politik.