onsdag 30 maj 2007

Från Teletubbies till Världsbanken


Vilka nyhetsartiklar engagerar svenska bloggare allra mest just idag? Följande:

Polen ska utreda om Teletubbies är gaypropaganda (expressen.se)
Hemliga bidragsgivare gav m miljoner (svd.se)
Kvarnen förlorar tillståndet (dn.se)
Bloggarna drar sig ur när de själva attackeras (svd.se)

Vad är mest läst just nu i Svenska Dagbladet?

  1. Flytande hus ska klara de svällande floderna
  2. Skrota kd:s vårdnadsbidrag
  3. Barnlik från järnåldern unikt fynd
  4. "Det börjar bli lågt i tak i stan"
  5. 17-årig flicka söks efter mordförsök
Om du läser dessa nio artiklar, ja då har du läst det som du behöver för att klara alla diskussioner i fikarummet idag i alla fall.

Vill du vidga dina vyer en stund och se längre än till antalet bloggar och stängda krogar kan du ta en titt här:
President Bush today plans to name Robert B. Zoellick, a career diplomat and trade negotiator, to head the World Bank, seeking to dispatch the leadership crisis that has gripped the institution under Paul D. Wolfowitz, senior administration officials said last night. Från Washington Post.


Har då dessa länkar med varandra att göra? Världsbanken har enormt stort inflytande på utvecklingen i en massa länder, framför allt utvecklingsländer. Och detta har betydelse för hur miljontals barn växer upp. Och då är vi tillbaka till Teletubbies, är det den bästa kulturen för barn? Och är Teletubbis så viktiga att de är värda allt det engagemang och den energi som nu läggs ner på frågan om huruvida de små figurerna har några sexuella böjelser?Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Johannes sa...

"Och är Teletubbis så viktiga att de är värda allt det engagemang och den energi som nu läggs ner på frågan om huruvida de små figurerna har några sexuella böjelser?"

Hej missriktat slag.

Det är givetvis attityden gentemot homosexualitet i Polen folk reagerar på, inte huruvida några muppar på en skärm är bra för barnen eller inte. Energin läggs inte på att teletubbies ska få sändas i polsk teve, utan på att försöka skapa ett bättre klimat för hbt-personer i Polen.

Mickey Maze sa...

Johannes: Ledsen om du eller andra missuppfattade mig. Vad jag menade var hur idiotiskt det är att försöka fördjuba Teletubbies för att de ev. skulle vara homo. För om de är homo eller inte spelar ingen roll. det var de homo-rädda personerna jag menade lade ner onödig energi.
Att försöka kämpa för att förbättra villkoren för hbt-personer är viktigt. Det ville jag verkligen inte driva med.
mvh
Mickey Maze

Johannes sa...

Ah, sorry att jag missuppfattade! Där fick jag för "missriktat slag", haha!